Skip to content Skip to footer
Tip de serviciuAnaliză de riscShare

Ce este analiza de risc?

Analiza de risc – securitate fizică implică o evaluare detaliată a proprietății clientului, a activităților sale și a mediului înconjurător pentru a identifica potențialele vulnerabilități și amenințări la adresa securității. Acest proces poate include următoarele etape:

1. Identificarea activelor

Primul pas în analiza de risc este identificarea activelor care necesită protecție. Acestea pot include clădiri, echipamente, informații sensibile, personal și altele.

2. Identificarea amenințărilor

Următorul pas este identificarea potențialelor amenințări la adresa acestor active. Acestea pot include infracțiuni precum furtul, vandalismul, spionajul, violența și altele.

3. Evaluarea vulnerabilităților

Aceasta implică identificarea punctelor slabe care ar putea fi exploatate de amenințări. Acestea pot include lacune în securitatea fizică, proceduri de securitate inadecvate, lipsa de instruire a personalului și altele

4. Evaluarea riscurilor

În această etapă, se evaluează probabilitatea și impactul potențial al fiecărei amenințări. Acest lucru ajută la prioritizarea măsurilor de securitate.

5. Dezvoltarea planului de securitate

Pe baza analizei de risc, se dezvoltă un plan de securitate care adresează amenințările identificate și minimizează vulnerabilitățile